HISTORY valmistautuu Venäjällä kesällä pidettäviin jalkapallon MM-kisoihin syventymällä joihinkin jalkapallon tähtihetkiin ja merkittävimpiin sankareihin vuosina 1970 - 2014. 

 

Brasilia voitti MM-kisat vuonna 1970 Pelén johdolla, josta tuli samassa hetkessä kansallissankari. Jalkapallo oli 1980-luvulla menettänyt hohtonsa Englannissa, mutta tämä muuttui, kun Englanti yhtäkkiä pääsi lähemmäksi voittopalleja kuin kahteenkymmeneen vuoteen. Tuolloin Roger Millan paikan valokeilassa varasti ”luokan uusi poika”, Cameroun. Vuonna 1986 kaikkien huulilla oli vain yksi nimi: Diego Maradona. Tämä karismaattinen pelaaja voitti maailmanmestaruuden Argentiinalle Meksikossa ja on taikuri jalkapallon käsittelyssä sanan varsinaisessa merkityksessä. Vuonna 1998 maailmanmestaruuden näyttämöllä oli kolme pelaajaa, Beckham, Zidane ja de Lima, jotka kukin omalla tavallaan määräsivät turnauksen. Saksa shokeerasi jalkapallomaailmaa vuonna 2014 voittamalla Brasilian 7-1 sen omalla takapihalla. Miten näin voi tapahtua? 

 

Jalkapallo on intohimon ruumiillistuma, joka on vuosia koonnut samat kansakunnat viherkentille. Jahtaamme tässä jännittävässä sarjassa suurimpia voittoja, katkerimpia häviöitä ja unohtumattomimpia hetkiä arkistoista!